010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

Voordat deze schitterende batch ARI regelkleppen (of regelventielen) naar hun nieuwe eigenaar gaat, is er flink wat denk -en rekenwerk aan vooraf gegaan. Het juist berekenen van een ARI regelklep is van belang om verschillende redenen:

➡️Optimale prestaties: Een correct berekende ARI regelklep zorgt ervoor dat de klep onder alle bedrijfsomstandigheden optimaal functioneert, waardoor de stroming nauwkeurig kan worden geregeld.
➡️Voorkomen van cavitatie en trillingen: Fouten in de berekening kunnen leiden tot cavitatie (vorming van gasbellen die de klep kunnen beschadigen) en trillingen. Dit kan de levensduur van de klep en leidingen verkorten en leiden tot storingen.
➡️Efficiënt energieverbruik: Een juist berekende ARI regelklep voorkomt over-dimensionering, wat leidt tot onnodig energieverlies. Door de klep goed af te stemmen op de procesvereisten, blijft het energieverbruik efficiënt.
➡️ Veiligheid: Een correct gedimensioneerde klep helpt bij het handhaven van de juiste druk en temperatuur, wat essentieel is om gevaarlijke situaties, zoals overdruk of oververhitting, te voorkomen.
➡️Kostenefficiëntie: Een slecht berekende regelklep kan leiden tot frequente reparaties, vervangingen en procesonderbrekingen. Dit verhoogt de operationele kosten aanzienlijk.
➡️Processtabiliteit: Een klep die te groot of te klein is, kan leiden tot instabiliteit in het proces, zoals schommelingen in de druk of flow, wat de productiekwaliteit en consistentie negatief beïnvloedt.

Heb je advies nodig om de juiste ARI regelklep te selecteren? Neem gerust contact met ons op of mail je procesgegevens door. Wij rekenen graag met je mee.

☎️ 010-8201915
📩 info@nevaco.nl