010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

Aandrijvingen

Elektrische en pneumatische aandrijvingen worden veel gebruikt op afsluiters en appendages in diverse industrieën en toepassingen. Hieronder volgt een algemene beschrijving van beide soorten aandrijvingen:

  1. Elektrische aandrijvingen:
   Elektrische aandrijvingen maken gebruik van elektrische energie om de beweging van afsluiters en appendages te regelen. Deze aandrijvingen bestaan ​​uit een elektromotor die via een geschikt mechanisme (zoals een tandwieloverbrenging) de benodigde kracht levert om de afsluiter te openen, te sluiten of te reguleren. Elektrische aandrijvingen bieden vaak nauwkeurige controle over de positie en snelheid van de afsluiters. Ze kunnen worden aangestuurd door verschillende soorten regelsystemen, zoals handmatige schakelaars, programmeerbare controllers of geautomatiseerde systemen die reageren op externe signalen.
  2. Pneumatische aandrijvingen:
   Pneumatische aandrijvingen gebruiken samengeperste lucht als energiebron om de beweging van afsluiters en appendages te regelen. Deze aandrijvingen bestaan ​​uit een pneumatische cilinder of actuator die wordt aangedreven door lucht onder druk. Wanneer de luchttoevoer naar de cilinder wordt geopend of gesloten, wordt de zuiger van de cilinder verplaatst, waardoor de afsluiter wordt bediend. Pneumatische aandrijvingen zijn vaak robuust, betrouwbaar en relatief eenvoudig te bedienen. Ze worden veel gebruikt in omgevingen waar explosiegevaar bestaat of waar elektrische aandrijvingen niet praktisch zijn vanwege de omgevingsomstandigheden.

  Zowel elektrische als pneumatische aandrijvingen bieden voordelen en worden gekozen op basis van factoren zoals de specifieke toepassing, vereiste nauwkeurigheid, beschikbaarheid van energiebronnen en omgevingsomstandigheden.

  de complete serie

  Hieronder zie je het complete aanbod aan aandrijvingen.

  We zijn bereikbaar:

  Handelsweg 85, 2988 DB Ridderkerk
  info@nevaco.nl