010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

ARI Klepafsluiters 

De enige echte klepafsluiter komt van ARI Armaturen en is ook wel bekend onder de merknaam FABA en STOBU. Het zijn type afsluiters die worden gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen in een leidingsysteem te regelen. Dit type afsluiters worden gebruikt in industriële toepassingen waar precisie en betrouwbaarheid cruciaal zijn voor het beheersen van de stroom van media zoals water, olie, gas of stoom.

De klepafsluiters van ARI Armaturen staan ook bekend om hun robuuste constructie en hoge kwaliteit. Ze zijn ontworpen om langdurig en onder zware omstandigheden te presteren. Deze kleppen kunnen worden voorzien van aandrijvingen zoals handwielen, tandwielaandrijvingen of pneumatische en elektrische actuatoren om de klep te openen, te sluiten of te positioneren volgens de vereisten van het proces.

Het type klepafsluiter dat wordt gekozen, hangt af van factoren zoals de toepassing, de aard van het medium, de werkdruk, de temperatuur en de vereiste regelbaarheid van de stroming.

Verschil balgafsluiters versus klepafsluiter

Een balgafsluiter en een klepafsluiter zijn beide typen afsluiters die worden gebruikt om de stroom van vloeistoffen, gassen of slurries in een leidingsysteem te regelen. Ze hebben echter verschillende ontwerpen en werkingen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een balgafsluiter en een klepafsluiter:

Ontwerp:

  • Balgafsluiter (FABA): Een balgafsluiter heeft een flexibele metalen balg (een soort buisvormig membraan) die zich uitstrekt tussen de behuizing van de afsluiter en de klepassemblage. Deze balg fungeert als afdichting en beschermt de interne onderdelen van de afsluiter tegen het medium dat door de leiding stroomt.
  • Klepafsluiter (STOBU): Een klepafsluiter heeft een beweegbaar klepmechanisme (zoals een klepschijf) dat de stroming van het medium regelt door deze te openen, te sluiten of gedeeltelijk te beperken. De klep beweegt meestal loodrecht op de richting van de stroming.

Afdichting:

  • Balgafsluiter (FABA): De balg fungeert als afdichting tussen de klepassemblage en de behuizing van de afsluiter. Dit zorgt voor een hermetische afsluiting, waardoor de kans op lekkage wordt geminimaliseerd.
  • Klepafsluiter (STOBU): Een klepafsluiter kan verschillende soorten afdichtingen hebben, zoals pakkingen, O-ringen of metalen-zittingen. De effectiviteit van de afdichting hangt af van het type klep en de toepassing.

Toepassingen:

  • Balgafsluiters (FABA): Deze worden vaak gebruikt in toepassingen waar afdichting tegen externe omgevingsinvloeden cruciaal is, zoals in vacuümsystemen, hoog zuivere toepassingen of bij het hanteren van giftige of corrosieve media.
  • Klepafsluiters (STOBU ): Klepafsluiters worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en industrieën, waaronder chemische, petrochemische, olie- en gasindustrie, waterbehandeling, energieopwekking en meer.

Over het algemeen biedt een balgafsluiter een betere afdichting en bescherming tegen omgevingsinvloeden, terwijl klepafsluiters een breder scala aan toepassingen en bedieningsmogelijkheden bieden. De keuze tussen beide hangt af van de specifieke eisen van de toepassing, zoals de afdichtingsvereisten, de aard van het medium en de bedieningsvoorkeuren.

Op onze website tonen we de meest gangbare modellen, maar we begrijpen dat elk project unieke vereisten heeft. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften. Hieronder vindt u een deel van het assortiment van ARI FABA & STOBU klepafsluiters.

de complete serie

Hieronder zie je het complete aanbod aan klepafsluiters.

FABA® Supra i

FABA® Supra C

We zijn bereikbaar:

Handelsweg 85, 2988 DB Ridderkerk
info@nevaco.nl