010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

TERUGSLAGKLEPPEN

Onderdeel van het Nevaco assortiment en expertise zijn terugslagkleppen. We hebben een aanzienlijk assortiment terugslagkleppen van verschillende A-merken zoals Belven en ARI Armaturen. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u rechtstreeks naar de websites van Belven en ARI gaan via de onderstaande linken.    

Wat zijn terugslagkleppen:
Terugslagkleppen zijn er in vele soort en zijn appendages die gebruikt worden om de terug stroming van een vloeistof (medium) tegen te gaan.

De werking van een terugslagklep is relatief eenvoudig. Wanneer er een vloeistof of gasstroom door de klep gaat, opent de terugslagklep automatisch om deze stroom door te laten. Wanneer de stroom juist van de tegengestelde richting komt, sluit de klep zich automatisch om de terugstroming te voorkomen.

Terugslagkleppen worden voor verschillende applicaties toegepast;

 • Olie- en gasverwerking
 • Raffinaderijen
 • Petrochemie
 • Chemicaliën
 • Elektriciteitscentrales
 • Stadsverwarming
 • Thermische zonne-energiecentrales
 • Pulp en papier
 • Staalfabrieken
 • Industriële en installatieproductie
 • Scheepsbouw
 • Specifieke toepassingen in HVAC

Terugslagkleppen zijn zelfwerkend en hebben daarom geen bediening.

De uitvoeringen:

Wafer type scharnierend
Ook wel kattenluikje genoemd naar de vorm van de terugslagklep. Relatief korte inbouwlengte. Voorzien van een veer.

Balkeerklep
Voorzien van een zinkende bal. De bal zorgt voor de doorlating of afsluiting van het medium. Kan worden uitgevoerd met flensen en met draad.

Dubbele klep
Terugslagklep voorzien van dubbele klep. In te klemmen tussen flenzen. In verschillende materialen klepblad en voering verkrijgbaar.

Scharnierende terugslagklep met zachte zitting
Verkrijgbaar in messing. Relatief eenvoudige terugslagklep met draadeinde.

Schijfterugslagklep
Verkrijgbaar in messing met een rubberen zitting en draadeinde

Tussenbouw terugslagklep – disc check
Dit type is te monteren tussen flenzen en heeft daardoor een korte inbouwlengte. Deze terugslagklep is net als de meeste andere te verkrijgen in verschillende materialen en druktrappen.

Rechte uitvoering
In verschillende materialen en druktrappen verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft een langere inbouwmaat (gelijk aan een klepafsluiter) en is aan beide kanten voorzien van een flens volgens een specifieke norm (DIN/ANSI). Maar kan ook uitgevoerd worden in butt weld.

Haakse terugslagklep
De werking is gelijk aan de rechte uitvoering met flens, alleen is deze in een haakse uitvoering. Ook deze terugslagklep is verkrijgbaar in verschillende materialen.

Y-type terugslagklep
Deze terugslagklep kan uitgevoerd worden met flenzen of in butt weld. En in verschillende materialen.

 Elke type terugslagklep heeft z’n eigen unieke kenmerken en toepassingen. De keuze hangt af van factoren zoals druk, temperatuur, media, en de eisen van het specifieke systeem waarin de klep wordt gebruikt.

We zijn bereikbaar:

Handelsweg 85, 2988 DB Ridderkerk
info@nevaco.nl