010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

Regelkleppen

Een control valve, of regelklep, is een appendage dat wordt gebruikt om de stroming van een vloeistof of gas in een leidingsysteem te regelen. De belangrijkste functie van een regelklep is om de hoeveelheid medium die door een leiding stroomt te variëren, gebaseerd op externe signalen zoals druk, temperatuur, flow of andere procesvariabelen. Hier zijn enkele belangrijke functies van een regelklep:

  1. Stroomregeling: Het belangrijkste doel van een regelklep is om de stroming van het medium aan te passen, wat cruciaal is voor het regelen van processen in verschillende industrieën.
  2. Drukregeling: Regelkleppen kunnen worden gebruikt om de druk in een leidingsysteem te regelen door de doorlaatopening van de klep aan te passen.
  3. Temperatuurregeling: In sommige toepassingen kunnen regelkleppen worden ingezet om de temperatuur van het medium te regelen door de hoeveelheid warmteoverdracht te variëren.
  4. Procesoptimalisatie: Door nauwkeurige controle over de stroming en andere parameters helpt een regelklep bij het optimaliseren van industriële processen, waardoor efficiëntie en betrouwbaarheid worden verbeterd.
  5. Automatisering: Regelkleppen worden vaak geïntegreerd in automatische regelsystemen. De klep reageert op signalen van een regelaar die is gekoppeld aan meetinstrumenten, waardoor het proces automatisch kan worden aangepast.

Over het algemeen zijn regelkleppen essentiële componenten in verschillende industrieën, zoals de chemische, petrochemische, energie-, water- en procesindustrie, waar nauwkeurige controle over de stroming en andere parameters van het medium van groot belang is.

Om een juiste calculatie te verzorgen hebben wij de juiste procesgegevens nodig. Onder andere het type medium dat u wilt regelen, de inlaat- en uitlaatdruk van het medium (het drukverschil of delta P), de gewenste capaciteit of flow van het medium, en de temperatuur van het medium. Vervolgens kunnen wij u adviseren over de meest geschikte uitvoering voor uw proces.

Bij ons kunt u rekenen op een deskundige begeleiding bij de selectie van het regelventiel voor uw situatie. Zijn er speciale wensen? Neem dan contact met ons op.

Regeltechnische ondersteuning

Ontdek de expertise van Nevaco, dé specialist van ARI regelkleppen in Nederland. Als exclusieve partner van ARI Armaturen gebruiken wij het geavanceerde ARI myvalve calculatie systeem om elke regelklep nauwkeurig te berekenen. Hierdoor zijn wij in staat om snel offertes te verstrekken met de exacte specificaties die uw project vereist.

Op onze website presenteren we de meest gangbare uitvoeringen, maar wij begrijpen dat elk project zijn eigen eisen heeft. Neem gerust contact met ons op voor maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Hieronder zie je het meest complete aanbod van de ARI regelkleppen.

We zijn bereikbaar:

Handelsweg 85, 2988 DB Ridderkerk
info@nevaco.nl