010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

Filters

Bij Nevaco beschikken we over ruime kennis en ervaring op afsluiter gebied. Onderdeel van ons pakket zijn de filters. Wij bieden een ruime selectie filters aan van verschillende A-merken zoals Belven en Ari Armaturen. Voor meer gedetailleerde informatie over de filters hieronder beschreven verwijzen we u graag door naar de websites van Belven en ARI via de onderstaande link.  

Wat zijn filters
Filters zijn appendages die worden gebruikt om ongewenste elementen uit een vloeistof, gas of luchtstroom te verwijderen. Ze zijn bedoeld om verontreinigingen zoals stofdeeltjes, vuil, roet, allergenen, bacteriën, chemicaliën en andere vaste of vloeibare verontreinigingen uit de stroom te filteren. Wij passen voornamelijk industriële filters toe, die deeltjes filteren uit een medium. Denkend aan stof, zand of andere vaste media. De belangrijkste functie van een filter is om de kwaliteit van het medium dat door de filter gaat te verbeteren. Door onzuiverheden te verwijderen zorgen de filters ook voor een lange levensduur van machines en de andere appendages in het systeem. Verstoppingen worden voorkomen. Bij het selecteren van een filter is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de doorvoersnelheid, het drukverlies, het filtratieniveau (hoeveel moet er gefilterd en hoe groot mogen de deeltjes zijn die achter blijven), de compatibiliteit met het medium en de vereisten van de toepassing. De filter dient regelmatig onderhouden te worden, te worden geleegd, filters vervangen. Zo maak je gebruik van de optimale prestatie van de filter.

Onze meest gebruikte uitvoering:

Y-filter
Verkrijgbaar in draad, butt weld en flens-uitvoering. Verschillende materialen zijn beschikbaar, denk aan messing, gietijzer, nodulair gietijzer, staal en RVS. Dit type filter is verkrijgbaar in verschillende maten zeven voor een fijne of een wat grovere filtratie.

Rechte filter
Verkrijgbaar in butt weld en in een flens uitvoering. Ook dit type is in verschillende materialen verkrijgbaar en in verschillende druktrappen.

We zijn bereikbaar:

Handelsweg 85, 2988 DB Ridderkerk
info@nevaco.nl