Steeds meer bedrijven doen een beroep op BIM-technologie (Building Information Modelling) om tot een conflictvrij en uitvoerbaar ontwerp te komen. BIM is een 3D informatie model. In het 3D model wordt allerlei informatie opgeslagen over het bouwwerk. Eigenschappen van onderdelen, afmetingen & materialen. De 2D of 3D ontwerpen in CAD waren lang de maatstaf voor tekenaars maar hebben het nadeel dat ze niet geschaald zijn en er lastig extra informatie aan kan worden toegevoegd. Zoals o.a. de installatie- of onderhoudsinstructies van een afsluiter. De appendages, flenzen, leidingdelen, pompen, filters enz. zijn allemaal producten die worden ingepast in een technische totaal ontwerp. Betrouwbare 3D modellen met geïntegreerde schaling zijn dan ook meer en meer een essentieel onderdeel van de digitale bibliotheek van de ontwerper.

Juist om die reden heeft onze partner Belven van alle afsluiters & appendages geschaalde 3D-bestanden aangemaakt. Via het portaal van MEPcontent Gratis Revit-families & AutoCAD BIM-content | MEPcontent heeft men toegang tot de files en kunnen deze ook kosteloos gedownload worden.

Heb je nog specifieke extensie model wensen of vragen over de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!

Team Nevaco