010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

De 2D of 3D ontwerpen in CAD zijn lang de maatstaf voor tekenaars geweest maar hebben het nadeel dat ze niet geschaald zijn en er lastig extra informatie aan kan worden toegevoegd zoals de installatie- of onderhoudsinstructies. De leidingen, afsluiters, bochten, flenzen, pompen & filters zijn immers allemaal elementen die moeten worden ingepast op voldoende afstand van elkaar en dikwijls binnen een beperkte ruimte. Steeds meer bedrijven doen daarom een beroep op BIM-technologie. BIM is een samenwerkingsgericht proces waarbij professionals samen werken aan de planning, het ontwerp en de constructie van een gebouw binnen één 3D-model. Het voornaamste voordeel van een 3D-model is het conflictvrij en uitvoerbaar ontwerpen en bevat allerlei nuttige informatie opgeslagen over het geheel in het ontwerp. Denk aan de eigenschappen van onderdelen, afmetingen & materialen.

Betrouwbare 3D modellen zijn dan ook meer en meer een essentieel onderdeel van de digitale ontwerp en tekenbibliotheek. Juist om die reden hebben wij van de meeste afsluiters & appendages, geschaalde 3D-bestanden gemaakt en stellen we deze ter beschikbaar aan elke ontwerp professional.

Zijn er specifieke extensie model wensen of vragen over onze mogelijkheden? Bel of mail ons gerust!

Team Nevaco