010 – 82 019 15 info@nevaco.nl

Voordat de vlinderklep zijn bekendheid verwierf was de klepafsluiter “Rayon CV Patent” een veelgebruikte afsluiter in elke HVAC installatie. De meeste ketelhuisverdelers en leidingsystemen zaten er vol mee. Het type afsluiter was leverbaar in een PN6 of PN10/16 flensmaat en twee uitvoeringen: stijgend handwiel of niet-stijgend handwiel. De ene uitvoering had een EPDM klep met O-ring kopstuk afdichting, de andere uitvoering een dik EPDM membraam als kopstukafdichting. Voor de niet stijgende uitvoering (handwiel) waren er ook nog o-ring setjes beschikbaar voor de as-spindelafdichting. Kortom, voor de installateur altijd een aardig puzzelwerkje om een juiste selectie te verzorgen van een eventuele vervanging van de afsluiters of losse kopstukken, omdat men altijd de juiste flensmaat, inbouwmaat en type uitvoering nodig had.

Uiteindelijk heeft de Rayon CV Patent afsluiter op de tekentafel een nieuw ontwerp verkregen en is men uiteindelijk gestopt met het produceren van het oude type Patent afsluiter. Onderdelen zijn niet meer te verkrijgen maar er is inmiddels wel een afsluiter beschikbaar die 1 op 1 te vervangen is qua flens en inbouwmaat. Al sinds enig jaren produceert ARI Armaturen het vernieuwde model “ARI EURO WEDI” in verschillende maat-uitvoeringen. Het model is leverbaar in PN6/10/16 flenzen of met een binnendraad aansluiting. De ARI EURO WEDI afsluiter is een daarom de enige echte in zijn soort en uiterst geschikt voor de vervanging van elke Rayon CV Patent afsluiter.

ARI: fig. nr. 12.070 (korte inbouw), 12.071 (lange inbouw), 12.076 (draad)

Enkele voordelen van de ARI EURO WEDI afsluiter:

  • Lage stromingsweerstand
  • Onderhoudsarme spindelafdichting
  • Niet stijgend handwiel
  • Isolatie kap
  • Eenvoudig en goed te isoleren
  • Geschikt voor regelfunctie
  • Met stand indicatie
  • Met slagbegrenzing en vastzetinrichting
  • Leverbaar in verschillende bouwlengte en drukklasse PN6/10/16